rövid élelmiszerlánc

A Zala és Somogy megyei helyi termelőkben rejlő fejlesztési lehetőségek feltárása

A Zala és Somogy megyei helyi termelőkben rejlő fejlesztési lehetőségek feltárás

Egy helyi termelőkről, rövid élelmiszerláncokról szóló friss határmenti kutatás eredményeit összefoglaló cikk a "A falu" folyóirat 2017. tavaszi számában. Szerzők: Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, Dr. Keller Krisztina, Dr. Péter Erzsébet.

RÉL tudásátadás az AgriShort projekt keretében

RÉL tudásátadás az AgriShort projekt keretében

A Zala Termálvölgye Egyesület konzorciumi partnerként vesz részt a rövid élelmiszerláncokkal kapcsolatos tudásátadással foglalkozó horvát-magyar határmenti "AgriShort" projektben. Aktuális információk a projektről.

2017. májusban elkezdődik a RÉL témájú határmenti projektünk

2017. májusban elkezdődik a RÉL témájú határmenti projektünk

Ebben a hónapban veszi kezdetét az „AgriShort – Rövid élelmiszer láncok és a versenyképes agrárgazdaság létrejöttének megalapozása térségi és intézményi együttműködések életre hívásával” című horvát-magyar együttműködési projekt Egyesületünk közreműködésével.

Helyi termék előállítók és vendéglátók találkoztak Zalacsányban

Helyi termék előállítók és vendéglátók találkoztak Zalacsányban
Helyi termék előállítók és vendéglátók találkoztak Zalacsányban
A Zala Termálvölgye Egyesület 2015. szeptember 16-án szervezte meg "Zalai gasztronómia, zalai termékek" című műhelynapját a zalacsányi Batthyány Rendezvényközpontban.

Lezajlott a REL műhelynap

Lezajlott a REL műhelynap

2015. március 9-én került megszervezésre "A helyi élelmiszer rendszer jövője a Zala Termálvölgyében" című műhelynap Alsópáhokon az IKSZT-ben.

Kérdőív a helyi termék fogyasztói szokásokról

Kérdőív a helyi termék fogyasztói szokásokról
Kedves Hévíz és Zalaszentgrót térségi Lakosok! Kérjük támogassák térségünk helyi termelőit, gazdáit azzal, hogy kitöltik az alábbi online fogyasztói kérdőívet. Önnek csak maximum 10 perc, de a helyi termékek fejlesztése szempontjából óriási segítség!

Franciaországban ismerkedtünk a rövid élelmiszer láncokkal

Húsfeldolgozó üzem
Gazdabolt
Cseresznye-ház
Látványkonyha a termelői étteremben

A Zala Termálvölgye Egyesület partnerként részt vesz az ECOSYAL elnevezésű rövid élelmiszerlánc témájú francia-magyar nemzetközi projektben. Az Egyesület munkaszervezet vezetője május végén franciaországi szakmai találkozón vett részt.

Tartalom átvétel