Zalai Hírlap

Segíteni kell az együttműködést

Cikk a Zalai Hírlapban

A Zala Termálvölgye Egyesület kapocs a termelők és a vendéglátóhelyek között.

Fecskeház program: haza szeretnének költözni

Szemle a fecskeház hálózat készülő központjában. A térségben tizenegy sikeres pá
A hazatérők - Szeghy Szilvia, Boda Adrienn és Dézsiné Sejber Ágnes – letelepedni

Zalaszentgrót – „A fiatalok között mindig vannak, akik tanulmányaik, lehetőségeik feltérképezése után haza szeretnének költözni szülővárosukba, szülőfalujukba. A fecskeház program őket kívánja segíteni” – adott rövid összefoglalót a célokról Boda Adrienn, a Zalai Hazatérők Egyesülete elnöke.

Mintaprojekt lehet a hévízi piac

Sikeres pályázat révén hamarosan akár mintaprojektté is válhat a fürdővárosban nemrég létesített piac. Az önkormányzat döntött a támogatási igény benyújtásáról.

Állatpark őshonos és egzotikus lakókkal

Törpe zebu, felföldi skót marha, láma, négyszarvú juh. A felsorolás korántsem teljes, a Zalaköveskúton hamarosan nyíló állatpark őshonos és egzotikus lakóinak száma meghaladja a százat.

Megújul Zalaszentgrót belvárosa

Kijelölték a jövő irányát: 2014-ig tervez Zalaszentgrót
Ha csak töredéke valósul meg az önkormányzat 2011- 2014 közötti időszakra szóló gazdasági programjából, Zalaszentgrót már akkor is sokat fejlődik.

Hatalmas rönkből készített szoborcsoport fogadja a hegyre menőket

Szoborcsoport jelzi a szőlőhegy bejáratát Sümegcsehin. Az alkotást - melynek egy hatalmas farönk ad helyet - Fődi Tibor fafaragó készítette.

Régmúltat idézve

Disznóölés hagyományosan.

Összegyűlt a falu apraja-nagyja a hétvégi hagyományőrző disznóölésre Rezibe. Sokan fényképezték, kamerázták az eseményt, a legtöbben azonban dolgoztak, segédkeztek.

Tartalom átvétel