ÚMVP III. tengely - Turisztikai tevékenységek ösztönzése

Réka Vendégház fejlesztése Kehidakustányban

A pályázat fő célkitűzése egy már működő vendégház komfortosabbá tétele, fejlesztése volt.

Falusi szálláshely építése Mihályfán

A Mihályfa, Petőfi u. 66. sz. alatt kialakított falusi szálláshelyen három vendégszoba került kiépítésre, 2 db kétágyas és egy db háromágyas szoba, összesen 7 férőhellyel.

Hagyományos gazdálkodás bemutatása

A fejlesztés során új épület került megépítésre egy gyönyörű természeti környezetben lévő zártkerti ingatlanon a Hévíztől és Sümegtől egyaránt közel 20 km távolságban lévő Kisgörbő községben.

Hangyaboly

Szalapa hátrányos helyzetű település. A fejlesztésnek köszönhetően itt épült meg egy 189,36 m2 nagyságú gyermek –és ifjúsági szálláshely. A szálló egész évben alkalmas a vendégek fogadására.

Lovas turiszikai fejlesztés

A Dovi Kft. Szentgyörgyváron működteti lovardáját, minőségi lovas turisztikai szolgáltatást nyújtva a „Keszthely-Hévíz-Zalacsány régióban”.

Bugyborék vízi eszközpark fejlesztése

A projekt vezérfonalát a vízi turizmushoz kapcsolódó eszközpark fejlesztése adta, ezért a fejlesztés keretében vízen használható kenuk, túrakajakok, evezők, valamint biztonságot elősegítő mentőmellény

Fazekas bemutatóház létesítése

Czibor Imre fazekasmesterként „sártekerő műhelyt” működtet lakóhelyén, Alsópáhokon. Munkáival rendszeresen részt vesz kiállításokon és zsűrizéseken, 2006-ban pedig elnyerte a népi iparművész címet.

Beszélgető Ligetfalván

Ligetfalva külterületén a temető közvetlen szomszédságában található a helyiek által „beszélgető”-nek hívott hely, mely a Kehidába menő templomút, a gazdasági és erdészeti utak kereszteződésében talál

Vadlány Vendégház kialakítása

A felújított és átépített pajta három apartmanból (kicsi, nagy, közösségi) és egy pihenőhelyiségből áll, jelenleg 18 fő elszállásolására alkalmas.

Tartalom átvétel