ÚMVP IV. LEADER - Hagyományos gyümölcsösök kialakításának ösztönzése

Célterület azonosító: 1 027 682

A támogatás célja:
Hagyományos gyümölcsösök létrejöttének ösztönzése, mint hagyományos gazdálkodási forma fenntartása, az alacsony növényvédőszer-használatból és tápanyag-gazdálkodásból származó környezeti előnyök fenntartása, a biológiai sokféleség fenntartásához, illetve növeléséhez való hozzájárulás, valamint a vidéki lakosok jövedelemszerzési lehetőségeinek bővítése, visszaállítása céljából.
Támogatható tevékenység:
1. Hagyományos gyümölcsösök telepítése (vagyon- és vadvédelem kialakítása, tereprendezés, terület előkészítés, tápanyagfeltöltés (kizárólag szerves trágya illetve komposzt használatával), szaporítóanyag (kész oltvány, alany, oltógally) beszerzése vagy előállíttatása, gyümölcsfák telepítésének költsége, gyümölcsfa karók beszerzése, madárodúk beszerzése, parcellán belüli öntözési rendszer kiépítése, korszerűsítése)
2. Fenntartáshoz kapcsolódó eszközbeszerzés, tároló helyiség létrehozása, felújítása, bővítése, kapcsolódó térburkolat építése és marketing tevékenység. (A tevékenység önállóan nem támogatható.)
A gyümölcsösök létrehozásával feléleszthetők azok a termelési, feldolgozási helyi hagyományok, amelyek ezekhez a gyümölcsfajtákhoz kapcsolódtak.

Támogatható tevékenységek: Gyümölcsös telepítés, fenntartás eszközeinek beszerzése stb.

Pályázók köre: Önkormányzat, önkormányzati társulás, non-profit szervezetek, egyházak, mikro-kis-közép vállalkozás, egyéni vállalkozó, őstermelő, magánszemély
Támogatás: 60% ill. 65% vissza nem térítendő támogatás
Tám. összeg: 500.000 - 6.500.000 Ft (összkeret: 20 m Ft a térségben)
Jogosult települések köre: Minden Zala Termálvölgye térségi település

A célterület részletes támogatási feltételei a célterület adatlapon olvashatóak. A további általános feltételeket a LEADER jogcímrendelet és a pályázati felhívás tartalmazza.

A pályázat ügyfélkapun keresztül 2011. szeptember 30. és november 15. között adható be. Figyelem! A pályázati felület újranyitásra került 2011. november 29. és december 5. (18.00 óráig) között! (A pályázatbeadáshoz szüksége lesz MVH ügyfélregisztrációs számra és egy ügyfélkapu hozzáféréssel és MVH regisztrációval egyaránt rendelkező meghatalmazottra. Részletes tájékoztató erről: [itt]. Figyelem! Az eljárás több hetet vehet igénybe. A saját érdekében haladéktalanul kezdje meg a meghatalmazás ügyintézését!)
A pályázatbeadás előfeltétele a Helyi Bíráló Bizottság (HBB) előzetes támogatása. A HBB támogatás igényléséhez juttassa el a hiánytalanul kitöltött projekt adatlapot a Zala Termálvölgye Egyesület irodájába 2011. szeptember 29-ig!
Amire szüksége lesz a projekt adatlap beadáshoz:

FIGYELEM! A hiányos adatlapokat később már nincs lehetőség javítani, ezért javasoljuk, hogy legkésőbb szeptember 26-ig (hétfőig) juttassák el kitöltött projekt adatlapjukat elektronikusan az info@zalatermalvolgye.hu e-mail címre előzetes átnézésre. Munkatársaink csak az időben megérkezett adatlapok esetében tudják garantálni (a torlódások miatt) az érdemi átnézést és megtenni észrevételeiket az anyag javítására vonatkozóan.

A pályázat beadás menetrendje összefoglalónkban olvasható.

A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető a Zala Termálvölgye Egyesület munkatársaitól.

Célterülethez tartozó speciális formanyomtatványok:

Kiíró: 
Vidékfejlesztési Minisztérium
Beadás időszaka: 
2011. szeptember 30. 0:01 - 2011. december 5. 18:00