ÚMVP III. - A turisztikai tevékenységek ösztönzése

Megjelent immáron harmadszor a turisztikai tevékenységek ösztönzése pályázati felhívás.

A pályázati feltételeket tartalmazó jogcímrendelet: 44/2011. (V. 26.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2011-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről

A pályázati adatlapokat és útmutatókat tartalmazó MVH közlemény: 94/2011. (VI. 21.) MVH Közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2011-től nyújtandó támogatások igénybevételének részletes feltételeiről

A támogatás célja:
A helyi turisztikai szolgáltatások bővítése és minőségének fejlesztése révén a települések vendégfogadó-képességének és egyéni arculatának erősítése. A mezőgazdasági termelés és helyi értékesítés összekapcsolása a falvak turisztikai kínálatával, a falusi értékek megőrzése és hasznosítása. Minőségi szolgáltatásokat nyújtó falusi szálláshelyek létrehozása, a már működő szálláshelyek és szolgáltatások felújítása, korszerűsítése és fejlesztése, valamint a piacra jutás segítése a marketing fejlesztésével. Az intézkedés célja továbbá a térség turisztikai vállalkozások, szolgáltatók együttműködésének támogatása, az ehhez szükséges informatikai fejlesztések, minősítési, minőségbiztosítási szabványok bevezetésének ösztönzése.

Támogatható célterületek:
1. célterület: falusi szálláshely fejlesztés
2. célterület: egyéb szálláshely fejlesztés (BKÜ háttértelepüléseken!)
3. célterület: ifjúsági szálláshely fejlesztés
4. célterület: szolgáltatások fejlesztése (agroturisztika, lovas-, vadász-, erdei-, horgász-, vízi-, borturizmus)

Pályázók köre: vállalkozások, magánszemélyek, civil szervezetek, önkormányzatok...
Támogatás: 60% ill. 65% vissza nem térítendő támogatás, közhasznú tevékenység esetén 100%
Tám. összeg: 1 - 35 millió Ft (összkeret: 4 md Ft országosan)
Jogosult települések köre: Városok kivételével szinte minden település (pontos településlista a jogcímrendeletben!)

A pályázattal kapcsolatos speciális kérdésekben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Zalaegerszegi Kirendeltségének munkatársai, általános kérdésekben a Zala Termálvölgye Egyesület munkatársai nyújthatnak Önnek tanácsot.

FIGYELEM! Az összefoglalóban leírt adatok a 2011.06.22-i állapotot tükrözik. Az esetleges módosulásokat a www.mvh.gov.hu ill. www.umvp.eu honlapon követheti nyomon!

Kiíró: 
Vidékfejlesztési Minisztérium
Beadás időszaka: 
2011. augusztus 1. 23:59