Lezárult a HVS felülvizsgálat első szakasza

Lezárult a HVS felülvizsgálat első szakasza
Lezárult a HVS felülvizsgálat első szakasza

A Zala Termálvölgye Egyesület elnöksége 2011. március 11-én 10 órakor megtartott ülésén egyhangúlag elfogadta a Tervezői Csoport által készített Helyi Vidékfejlesztési Stratégia első szakaszát.

A 10 tagú tervezői csoport 2011. február 17.-ei megválasztása óta 4 alkalommal ült össze a Stratégia felülvizsgálata érdekében. Munkájukat széleskörű nyilvánossági intézkedések övezték.

A Zala Termálvölgye Egyesület a kötelező kommunikációra vonatkozó IH iránymutatásoknak maximálisan megfelelve hajtotta végre a HVS felülvizsgálatot. A felülvizsgálatról szóló hirdetmény elhelyezésre került az akciócsoport honlapján, valamint minden térségi település polgármesteri hivatalában.

A www.zalatermalvolgye.hu „hírek” oldalán értesülhettek a helyi érintettek pl. a projektötletgyűjtésről, fórumokról, de minden szükséges információ megismerhető volt a kezdőlapon elhelyezett „HVS felülvizsgálat 2011” menüpontban. Itt például a meghívók, előadásanyagok, a HVS aktuális szövegének véleményezése egyaránt megtalálhatóak voltak.

A projektötlet gyűjtésre vonatkozó felhívás megjelent minden fontosabb térségi honlapon (5 partner honlapon) is. Az Egyesület e-mail (vagy postai) címükön a felülvizsgálatról értesítette 120 egyesületi tagját, valamint külső partnerszervezeteit (64 db partner e-mail cím).

A rövid időre tekintettel az indító megbeszélésen (39 résztvevő) felül a HACS 2 saját szervezésű fórumot valósított meg (összesen 14 résztvevővel) ez időszakban. Ezen felül a munkaszervezet vezető 20 percben ismertette a felülvizsgálattal kapcsolatos tudnivalókat a zalaszentgróti Új Széchenyi Terv road show-n megjelent vállalkozásokkal (22 résztvevő) is. A zalaszentgróti és hévízi térség polgármesterei februári társulási tanács ülésükön szintén tájékoztatást kaptak az Egyesület részéről a témában.

A széleskörű tájékoztatásnak köszönhetően végül 67 db projektötlet adatlap érkezett be a megadott határidőig. A javaslattevők 30%-a civil szervezet, 18%-a vállalkozás, 31%-a önkormányzat és 21%-a természetes személy volt. A projektelképzelések 42%-a vonatkozott vállalkozási célú-, 58%-a közösségi célú fejlesztésre.

A beérkezett projektötleteket alapulvéve - az akciócsoport 2011. március 21.-ei döntése nyomán - kezdődik meg a tervezés 2. szakasza.

Tekintse meg a HVS dokumentum elfogadott első szakaszát.