Csali-park avató Alsópáhokon

Az avatóünnepség esős idôben zajlott, ám a település új színfoltja feletti öröme

A 12. alkalommal rendezett, hagyományos falunapi szüretünnep keretében avatták fel az elmúlt hét végén az újonnan létesített Csali-parkot Alsópáhokon.

A szüreti felvonulás ezúttal nem csak alkalmi látványosságokra invitálta a lakókat és a vendégeket. A menet a Csali-parkig vezette az ünneplőket, ahol a falukép egy újabb ékessége készült el nemrég.

Az eseményen Czigány Sándor polgármester elmondta, hogy mintegy 2 éves munka gyümölcse érett be: 2008-ban elkészült tervek válhattak valóra. Ez annak köszönhető, hogy a megvalósításhoz a falumegújítási és vidékfejlesztési program pályázaton a közel 16 millió forintos költségű beruházáshoz 12,6 milliót nyert a település, s ehhez biztosítani tudták az önrészt. A kivitelezésben közreműködött az önkormányzat műszaki csoportja, s több helyi vállalkozó.

A korábban kihasználatlan, üres, kavicsos területen 560 négyzetméteres parkot alakítottak ki növényzettel, padokkal, pergolával, 420 négyzetméternyi díszburkolattal.

Vigh László országgyűlési képviselő a lakosság lelkületének tükreként méltatta a létesítményt avatóbeszédében. A szándék, a tenni akarás és az összefogás jó példájaként szólt elismerően arról, hogy ahol akarják a fejlődést, ott arra a nehézségek mellett is megvan a lehetőség. Ennek folytatását célzó biztató szavakat mondott.

A nyugdíjasklub dalosai és a Bodzavirág Népdalkör műsora után Kovács János esperes szentelte meg a parkot. A falu újabb éke a kellemes környezetével amellett, hogy mindenkor találkozó és pihenőhelyül szolgál, bővíti a közösségi programok rendezésére alkalmas helyszíneket is.

Étel, ital, jó társaság és vidám hangulat
Az ünneplők pacallal, vadpörkölttel, cigánypecsenyével tálalt asztal mellett ünnepeltek a nemesboldogasszonyfai községrész faluházában. Volt borverseny, az ételital kínálat mellett vidám műsor emelte a hangulatot. Szerepelt a helyi Nefelejcs nyugdíjas klub, táncosok érkeztek Keszthelyről, Dióskálból, Zalaapátiból, Sáskáról. A gyermekeket játszóházi program szórakoztatta.

Forrás: Zalai Hírlap
Szerző: Horányi Árpád
Link: http://zalaihirlap.hu/helyi_kiadasok-heviz_keszthely_zalaszentgrot/20100...