2010/2. Hírlevél - Zala Termálvölgye Egyesületi tagoknak

2010/2. Hírlevél - Zala Termálvölgye Egyesületi tagoknak

A Zala Termálvölgye Egyesület legfontosabb híreit, információit összefoglaltuk ebben a tájékoztató anyagban.

Megvannak az első LEADER nyertesek

A Zala Termálvölgye LEADER Helyi Akciócsoport döntéshozó testülete júniusi ülésén elsőként három LEADER pályázat vonatkozásában hozott döntést. A nyertes pályázók a támogatási határozatokat a napokban kapták kézhez és ez alapján megkezdhetik a projektek végrehajtását. A támogatott projektek a következőek:
1. Zalaszentgrót Kistérségi Köz-Munka-Eszközpark (Foglalkoztató ZalA-KAR Nonprofit Közhasznú Kft.)
2. Foglalkoztatást elősegítő infrastrukturális háttér kialakítása a Hévízi Kistérségben (Hévízi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása)
3. Helyi értékek bemutatása (Zalakanyar Vendégváró és Kézműves Egyesület)
Hamarosan sor kerül eredményhirdetésre a további pályázatok vonatkozásában is.

ÚMVP III. pályázatok aktualitásai

Az Egyesület munkaszervezete folyamatosan ügyintézi a hozzá beérkezett 38 db ÚMVP III. tengelyes (pl. turisztika) támogatási kérelmet. Eddig sajnos 9 pályázat került elutasításra. A mai napig 8 pályázat esett át a pontozáson. A túlbürokratizált ügyintézési mechanizmus miatt a döntéshozatal még jelentős időt fog igénybe venni.
Jelenlegi információink szerint újabb pályázati kiírásokra 2011-ben kerülhet majd sor.

Kiadvány készül a közeljövőben

Egyesületünk nem feledkezik meg egyéb vidékfejlesztési feladatairól sem. Tervben van például egy térségi kiadvány készítése is az év végéig.

Új tagok az Egyesületben

A Zala Termálvölgye Egyesület januári tagfelvételi felhívására számos érdeklődő akadt. Miután az elnökség a jelentkezéseket megtárgyalta, a következő szervezetek, személyek beléptetése van folyamatban: Strázsai Zoltán, Rába Szilárd, VADKO-2009 Kft., dr. Badacsonyi Tamás, Szabó Andrea, Hortense Kft., Czeili Jánosné e.v., Nyitott Alkotóház Kft., Óhíd Község Jövőjéért Közalapítvány, Veress Jánosné, Hegedüs István, Rezi Várbarátok Köre Egyesület, Czibor Imre, Alsópáhokért Közalapítvány, Kámán Levente, Balaton Nektár Szövetkezet, Georgikon Tanüzem Oktató és Kutatáshasznosító Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft., Fiatalok Nemesbükért Közhasznú Egyesület, Kinizsi Íjász Közhasznú Egyesület, Hévízi Szobakiadók Szövetsége, Zalai Környezetbarátok Egyesülete, Zsuppán József.

Információs portál: ingyenes megjelenés, ingyenes honlap tagjainknak

Amennyiben még nem vette volna igénybe, fontolja meg vállalkozásának, szervezetének, rendezvényének ingyenes, színvonalas megjelenési lehetőségét a Zala Termálvölgye információs portálon (www.zalatermalvolgye.hu ill. www.turizmus.zalatermalvolgye.hu). A mostanra havi 2000 látogatóval rendelkező honlapon egyesületi tagjaink saját aloldalukat (például: www.rezivarbarat.zalatermalvolgye.hu) akár önállóan is tudják szerkeszteni.

Kelt: Zalaszentgrót, 2010.08.06.
Készítette: Zala Termálvölgye Egyesület Munkaszervezete