Elkészült a „Helyi termék” tanulmány

Zala Termálvölgye Egyesület

A Zala Termálvölgye Egyesület elkészítette a „Helyi termékek előállítása és értékesítése a Zala Termálvölgyében” elnevezésű tanulmányt.

A vidékfejlesztésben kulcsfontosságú helyi termék-előállítás és -értékesítés lehetőségeinek a Zala Termálvölgye LEADER Helyi Akciócsoport területére vonatkozó felmérés elkészítésére a Zala Termálvölgye Egyesület a REG-LEX Bt.-nek adott megbízást 2009. augusztusában, mely helyi civil egyesületek bevonásával végezte el a felmérést és annak eredményeinek kiértékelését.

A kutatás célja a térségben a helyi termékek előállításából származó térségi jövedelmek és foglalkoztatás növekedéséhez vezető, a helyi megoldási lehetőségek feltárása, ezen belül a közösségi keretek között megoldható feladatok meghatározása volt.

A Hévíz és Zalaszentgrót térségének 33 településére vonatkozó dokumentum a helyzetfeltárás mellett iránymutatásokat is megfogalmaz a helyi termék terület fejlesztésére vonatkozóan.

A tanulmány eredményeit hasznosítva Egyesületünk munkája során továbbra is nagy hangsúlyt fektet a helyi termék előállításhoz, értékesítéshez kapcsolódó fejlesztési tevékenységre. Ezért több találkozó, fórum, tanulmányút szervezése is várható a jövőben a témában.
A legközelebbi, 2010. február 3.-án sorra kerülő rendezvényünkre a térségi civil szervezeteket várjuk a helyi termék fejlesztéssel kapcsolatos közösségi feladatok megosztása céljából.

A Helyi termék tanulmány 10 oldalas vezetői összefoglalója letölthető honlapunkról, további információ Egyesületünk munkatársaitól kérhető.