Nyertes pályázók figyelmébe! - Tudnivalók III. tengelyes és LEADER projektek megvalósításához

Nyertes pályázók figyelmébe! - Tudnivalók III. tengelyes és LEADER projektek meg
Nyertes pályázók figyelmébe! - Tudnivalók III. tengelyes és LEADER projektek meg
Nyertes pályázók figyelmébe! - Tudnivalók III. tengelyes és LEADER projektek meg

Falumegújítás, vidéki örökség, turisztika, mikrovállalkozás fejlesztés és LEADER nyertesek figyelmébe.

Tisztelt EMVA III. tengelyes ill. LEADER nyertes pályázónk!

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyében (falumegújítás, vidéki örökség megőrzés, turisztika, mikrovállalkozás fejlesztés) ill. LEADER programban nyertes pályázata sikeres lebonyolítása érdekében töltse le és olvassa el a releváns tájékoztató anyagokat!

Kérjük, hogy a problémamentes elszámolás érdekében projektje megvalósítása során különösen figyeljen az alábbi dolgokra:

1. Ismerje meg részleteiben nyertes pályázatát, vállalásait!

A támogatási határozat kézhezvételét követően megkezdheti a beruházást. Más pályázati rendszerektől eltérően itt nem kerül sor támogatási szerződés megkötésére!
Pontosan azt kell megvalósítania, amire támogatást kapott a pályázati felhívásban és egyéb jogszabályokban meghatározott feltételekkel. Ezért alaposan olvassa át a nyertes pályázatát és a pályázati felhívást (LEADER 2009.; LEADER 2011.; LEADER 2013.) illetve jogcímrendeletet (ÚMVP III. 2009., Mikrovállalkozás fejlesztés 2012., Turisztikai tevékenység ösztönzése 2012., Falumegújítás 2012., Vidéki örökség megőrzése 2012., Turisztikai tevékenység ösztönzése 2013.), valamint az általános végrehajtással kapcsolatban a 23/2007. (IV.17.) FVM rendeletet!

2. Közbeszerzés szabályai

Közbeszerzéssel kapcsolatos kötelezettségek az MVH felé. Például: a közbeszerzés dokumentációit a megjelenésüket követő 3 munkanapon belül az MVH részére be kell nyújtani!
Részletek: „Közbeszerzés általános kérdései” - dr. Bali Adrienn (MVH, Jogi Osztály) 2011.11.08-án érvényes előadása FIGYELEM! Az előadásban szereplő információk mostanra már pontatlanokká válhattak!

3. MVH közlemények tanulmányozása

Milyen dokumentumokra lesz szükség az elszámoláshoz? Lehet-e módosítani a projekt műszaki tartalmát a megvalósítás során? Mikor, hogyan kell összeállítani a kifizetési kérelmet?
Még a beruházás megkezdése előtt tanulmányozza át az Önre vonatkozó MVH közleményt!
Falumegújítás és fejlesztés: 11/2015. (I.23.) számú MVH Közlemény
Vidéki örökség megőrzése: 9/2015. (I.23.) számú MVH Közlemény
Mikrovállalkozások fejlesztése: 26/2015. (I.26.) számú MVH Közlemény
Turisztikai tevékenységek ösztönzése: 20/2015. (I.23.) számú MVH Közlemény
LEADER program: 14/2015 (I.23.) számú MVH Közlemény
További részletek: "Kifizetési kérelmek benyújtásának feltételei" - 2013.02.06-án érvényes előadás FIGYELEM! Az előadásban szereplő információk mostanra már pontatlanokká válhattak!

4. Építési beruházások különös szabályai

Kötelező építési műszaki ellenőr, építési napló, ÉNGY kódok alkalmazása stb.
Részletek: „Tájékoztató az építési beruházásokhoz tartozó követelményekről”

5. Kötelező arculati elemek alkalmazása, tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettség

A kedvezményezettek által a projekt megvalósulási helyszínén kötelezően feltüntetendő arculati elemek használatáról.
Részletek: "Arculati elemekről a kedvezményezettek figyelmébe!"
Továbbá minden nyertes projektgazdának kötelező tájékoztatási és nyilvánossági tevékenységeket kell végrehajtania a 97/2012 (VIII. 15.) IH közlemény alapján. Az útmutató meghatározza például, hogy milyen arculati elemeket kell feltüntetni a meghívókon, vagy hogy milyen kötelező információkat kell megadni egy sajtóban való megjelenéskor.
Figyelem! LEADER nyerteseknek a megszokott arculati elemeken túl a LEADER helyi akciócsoport logóját is fel kell tüntetni a plakátokon, kiadványokon, táblákon stb. A Zala Termálvölgye Egyesület logója letölthető innen:

2012. augusztus 15-étől változtak a kötelezően alkalmazandó arculati elemek! Az új arculattal kapcsolatos tudnivalók a www.umvp.eu honlapon érhetőek el: http://www.umvp.eu/?q=hirek/megjelent-az-uj-arculati-kezikonyv.

6. Helyszíni ellenőrzés menete

A helyszíni ellenőrök a projekttel kapcsolatban mit, mikor és hogyan vizsgálnak? Milyen dokumentumokat kell a támogatás tárgyával kapcsolatban a pályázónak bemutatnia?
Részletek: „Tudnivalók a helyszíni ellenőrzésről” - Horváth Tamás (MVH, Helyszíni Ellenőrzési Osztály) Osztályvezető 2011.11.08-án érvényes előadása FIGYELEM! Az előadásban szereplő információk mostanra már pontatlanokká válhattak!
További részletek: „Tájékoztató a helyszíni ellenőrzésekről” illetve „Tájékoztató az építési beruházások ellenőrzési tapasztalatairól” .

Amennyiben kérdése merülne fel, bizalommal forduljon a Zala Termálvölgye Egyesület munkatársaihoz!

A linkek a 2014. augusztus 31.-ei állapotot tükrözik! Figyeljen oda a dokumentumok esetleges módosulásaira!