LEADER pályázatok - 10 féle célterület

A Zala Termálvölgye Helyi LEADER Akciócsoport területén a LEADER program keretében 10 fejlesztési célterületre lehet 2009. október 1.-től pályázni. A LEADER program az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengelyét képezi.

TEENDŐK RÖVIDEN
Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mi a teendője abban az esetben, amennyiben a LEADER programban pályázni szeretne:

1. Válassza ki a pályázati célt! - az alább olvasható 10 LEADER fejlesztési cél közül válassza ki azt a célterületet, amelyre pályázatot kíván benyújtani!

2. Olvassa át a speciális feltételeket! - az ún. LEADER HPME katalógusban meghatároztuk, hogy az egyes fejlesztési céloknál milyen fejlesztéseket támogatunk. Lent a megpályázni kívánt célterület sorára kattintva elolvashatja, hogy milyen speciális feltételeknek kell az Ön pályázatának megfelelnie, hogy támogatásban részesülhessen.

3. Olvassa el a LEADER rendeletet és a pályázati felhívást! - az FVM által megjelentetett LEADER rendeletből és a pályázati felhívásból megtudhatja, hogy milyen további feltételeknek kell Önnek és pályázatának megfelelnie, hogy támogatásban részesülhessen. Különös figyelemmel olvassa az Ön által kiválasztott LEADER fejlesztési cél jogcíméhez tartozó feltételeket (pl. turisztikai rendezvényeknél "rendezvény" jogcím)!

4. Olvassa el az MVH közleményt! - a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kibocsátott egy közleményt, amelyben összefoglalta a pályázat benyújtásával kapcsolatos tudnivalókat. Például: hova lehet a pályázatot benyújtani, milyen formanyomtatványokat kell használni, milyen mellékleteket kell a pályázathoz csatolni stb.

5. Az olvasottak alapján fogjon hozzá a pályázat elkészítéséhez! - a pályázati dokumentumok kitöltése előtt minden esetben olvassa el a vonatkozó kitöltési útmutatót! Építési beruházás esetén a tervek elkészítéséhez használja az MVH Építési normagyűjteményét (ÉNGY), gépbeszerzésnél a Gépkatalógust stb. A további vonatkozó jogszabályokra mindenkor legyen figyelemmel! (pl. végrehajtási rendelet) Ne feledkezzen meg a speciális mellékletekről, formanyomtatványokról sem. Ezek alább az "anyagok" résznél letölthetőek.

6. A pályázatírás megkezdése előtt mindenképpen keresse fel az Egyesület munkatársait! - A Zala Termálvölgye Egyesület munkatársai és a Helyi Vidékfejlesztési Irodák (HVI) munkatársai segíthetnek a következőkben:
- pályázati ötlet megfelelősége, illeszkedése,
- más pályázatok ajánlása, amennyiben ide nem illeszkedik az elképzelés,
- pályázat elkészítésével kapcsolatos gyakorlati tudnivalók stb.

Célterületek:

  1. Fecskeházak fejlesztése
  2. Foglalkoztatási programok infrastrukturális hátterének fejlesztése
  3. Felnőttképzési központ kialakítása, képzési felszerelések beszerzése
  4. Turisztikai rendezvények megvalósításának támogatása
  5. Közösségi rendezvények infrastrukturális feltételeinek fejlesztése
  6. Helyi termékek előállításának fejlesztése
  7. Szakmai rendezvények az együttműködések erősítése érdekében
  8. Tanulmányutak szervezése
  9. Szakmai együttműködésekhez kötődő kiadványkészítés és marketing tevékenységek
  10. Helyi érték bemutató szekrények, kiállítási standok készítése

A pályázatok beadási határideje: 2009. november 16.
A pontos részletekért és segítségért keresse fel a Zala Termálvölgye Egyesület munkatársait!

Kiíró: 
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Beadás időszaka: 
2009. október 1. 0:00 - 2009. november 18. 16:00
Anyagok: 
Kapcsolat: