Helyi termék kézikönyvet adott ki az Agrárkamara

Helyi termék kézikönyvet adott ki az Agrárkamara

Átfogó képet kap a helyi termékek feldolgozásának és értékesítésének szabályozásáról az, aki kezébe veszi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara most elkészült "Helyi Termék Kézikönyvét".

A képekkel illusztrált, táblázatokkal tűzdelt színes kiadvány rendkívül közérthetően ír többek között a következőkről:

  • védjegyek, eredetmegjelölés, földrajzi jelzések,
  • a Vidékfejlesztési Program kapcsolódó támogatási lehetőségei,
  • a kistermelői termék előállítás, értékesítés,
  • a helyi termékek értékesítése piacon,
  • falusi vendégasztal szolgáltatás,
  • helyi termékek a közétkeztetésben, vendéglátásban,
  • adózási ismeretek,
  • élelmiszerbiztonsági és -higiéniai előírások,
  • élelmiszerjelölés.

A több mint 60 oldalas kézikönyvből ingyenesen kérhető az Agrárkamara munkatársaitól, valamint elektronikusan letölthető a NAK honlapján: www.nak.hu.

Azok, akik részt vesznek az Agrárkamara Zala Megyei Szervezete által 2016. március 18-án Zalaegerszegen szervezett vidékfejlesztési fórumon, a rendezvény helyszínén hozzájuthatnak a kiadványhoz. A rendezvény meghívója megtekinthető itt.

Forrás: Zala Termálvölgye Egyesület
Közzététel: 2016. március 7.