Hogy is kell? rendezvénysorozat

Hogy is kell? rendezvénysorozat
Hogy is kell? rendezvénysorozat
Hogy is kell? rendezvénysorozat
Hogy is kell? rendezvénysorozat

A Zalakanyar Vendégváró és Kézműves Egyesület szervezésében megvalósuló rendezvénysorozat elsődleges célja az ismeretbővítés, a régi tudások felelevenítése, és a térségben élők identitástudatának erősítése volt.
A programokra a Zalai Humán Nonprofit Kft. által működtetett ifjúsági szálláshelyen került sor, ahol a szabadtéri sütőhely, a kemence is kipróbálásra került.
A rendezvénysorozat keretén belül a résztvevőket megismertették mindazokkal az eljárásokkal, tevékenységekkel, amelyek a háztáji gazdálkodást folytató háziasszonyok életét végigkísérik, a saját termelésű zöldségektől egészen a saját nevelésű állatok felhasználásáig.
A hagyományos tartósítási eljárásokon túl a disznótoros készítésének gyakorlati lépései, a rétes valamint a zalai különlegességnek számító cukorperec (lakodalmas perec) készítésének fortélyai is bemutatásra kerültek.
Az előadások során nem csak jó receptek, hasznos tanácsok birtokába jutottak a résztvevők, hanem a finom és egészséges alapanyagok beszerzési lehetőségeit is megismerhették, valamint személyesen találkozhattak termelőkkel, kézműves ételeket készítőkkel. A nagyanyáink konyháiból ismert régi ízek, zamatok mellett a népi mondák, szokások, hagyományok is felelevenítésre kerültek, a rendezvénysorozatra érkező gyerekek pedig régi népi játékokat játszhattak.

A projekt alapadatai
Projekt címe: 
Hogy is kell? rendezvénysorozat
Pályázó neve: 
Zalakanyar Vendégváró és Kézműves Egyesület
Támogatás összege (Ft): 
2 922 500 Ft
Projekt összköltsége (Ft): 
2 922 500 Ft
Támogatási arány (%): 
100%
Projektzárás dátuma: 
2015. március 31
Projekt jellege: 
Rendezvény
Megvalósítás helyszíne(i): 
8341 Szalapa Fő u. 128. Hrsz.