Helyi Termékek megismertetése

Helyi Termékek megismertetése
Helyi Termékek megismertetése
Helyi Termékek megismertetése
Helyi Termékek megismertetése
Helyi Termékek megismertetése
Helyi Termékek megismertetése
Helyi Termékek megismertetése
Helyi Termékek megismertetése

A Hévíz és Zalaszentgrót térségének 34 településén tevékenykedő Zala Termálvölgye Egyesület (egyben LEADER Helyi Akciócsoport) Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában kiemelten fontos szerepet szánt a helyi termékek előállítását, és fogyasztásának ösztönzését előmozdító fejlesztésekre.
2008 óta maga az egyesület is több olyan tevékenységet valósított meg – pl. felmérte a térség helyi termék kínálatát - keresletét, helyi termék adatbázist hozott létre – melyek ezt a célt mozdították elő. A fejlődéshez hosszútávú, egymásra épülő folyamatok szükségesek.
A projekt célja a térség 34 településén fellelhető valamennyi helyi termék és kézműves termék adatbázisba gyűjtése, közzététele és a legkiemelkedőbb 50 termék és termelő kiemelt megjelenítése.
A projekt elemei:
1. Rendezvénysátor beszerzése - Különböző rendezvényeken, elsősorban a helyi termék- előállítók bemutatására szolgál.
2. Térségi helyi termék adatbázis összeállítása - Teljes körűen összegyűjtésre kerültek a térségi helyi termelők névvel, elérhetőséggel, valamint a legkiemelkedőbb termelők esetében a termékek részletes leírása is megtörtént.
3. Helyi termék katalógus - A helyi termék adatbázis adatai alapján elkészült egy kiadvány, amelyben a térségi termékek, termelők köre átfogóan bemutatásra került.
4. Helyi termék honlap - A Zala Termálvölgye Egyesület honlapjához elkészült egy alsite (helyitermek.zalatermalvolgye.hu), amelyre bemutatja a térségi helyi termelőket.
5. Az 50 kiemelkedő térségi termelő marketing anyagai - Az 50 kiemelt termelőről elkészült 1500 névjegykártya és szórólap. A névjegykártyák színvonalas kínálásához hordozható névjegykártya tartó, a termelői szórólapok elhelyezésére pedig gyűjtőmappa készült.
6. További marketinganyagok a rendezvényen való megjelenéshez

A projekt alapadatai
Projekt címe: 
Helyi termékek megismertetése a Zala Termálvölgye térségi rendezvényeken
Pályázó neve: 
Zala Termálvölgye Egyesület
Támogatás összege (Ft): 
7. 997. 982 Ft
Projekt összköltsége (Ft): 
7. 997. 982 Ft
Támogatási arány (%): 
100%
Projektzárás dátuma: 
2014. szeptember 11
Projekt jellege: 
Infrastrukturális fejlesztés
Megvalósítás helyszíne(i): 
8394 Alsópáhok, Sportpálya, Hévízi u. 4., Hrsz.: 39/6
8372 Cserszegtomaj, Sportpálya
8790 Zalaszentgrót, Zala utca Hrsz.: 261.