Mihályfai közösségi konyhakert

Mihályfai közösségi konyhakert
Mihályfai közösségi konyhakert
Mihályfai közösségi konyhakert

Mihályfa Község Önkormányzata 2012 évben közfoglalkoztatás keretében konyhakertet alakított ki, és az óta minden évben egyre nagyobb területen termel konyhakerti növényeket. A megtermelt zöldségek nagy része a helyi főzőkonyhára kerül, amivel jelentősen csökkenthető az alapanyagok beszerzésre fordított költség.
A közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatott dolgozók gondozzák a területet. A szezonális érések után a termékeket feldolgozzák és tárolásra készítik elő.
A pályázat keretében megvalósult beruházás biztosítja a konyhakert működéséhez szükséges infrastrukturális feltételeket.
A vizesblokk felújítása, - melynek során a helyiség komplett villamos és gépészeti felújítása, a padló és falburkolat cseréje, valamint új berendezési tárgyak elhelyezése történt- a dolgozóknak megfelelő szociális helyiséget biztosít.
A gazdasági épület felújítása során kijavításra került a tetőszerkezet, a külső és belső vakolat, az aljzat beton, a födém, és a villamos vezeték, valamint új nyílászárók kerültek beépítésre.
A felújított épületben a szerszámokat, gépeket biztonságosan, a terményeket pedig szakszerűen lehet tárolni.
A projekt megvalósítása hozzájárul, hogy a helyi adottságokat kihasználva (rendelkezésre álló terület, épület) helyi munkaerővel, helyi termékek előállításával, helyi szolgáltatás biztosításával (főzőkonyha üzemeltetés), a helyi lakosok ellátását biztosítani tudja az Önkormányzat.

A projekt alapadatai
Projekt címe: 
Mihályfai közösségi konyhakert
Pályázó neve: 
Mihályfa Község Önkormányzata
Támogatás összege (Ft): 
2. 589. 376 Ft
Projekt összköltsége (Ft): 
3. 288. 507 Ft
Támogatási arány (%): 
100%
Projektzárás dátuma: 
2014. szeptember 30
Megvalósítás helyszíne(i): 
8341 Mihályfa Kossuth utca 78.