"Kerttől az asztalig"
A projekt a természeti és kulturális értékek megőrzése, fenntartható hasznosítása érdekében jött létre. A falubeliek olyan létesítményt, közösségi illetve tankertet hoztak létre és működtetnek, amely aktív, ismeretterjesztő, szemléletformáló tevékenységet biztosít a fenntartható mezőgazdasággal kapcsolatban, elsősorban térségbeli fiataloknak,
gazdálkodóknak és háztartásoknak.
A közösségi kert bemutatja és megtanítja mit jelent a fenntartható gazdálkodás az egészségesen gondolkodó és termesztő kis és háztáji gazdaságokban, hogyan valósul meg az önellátás, mit lehet tenni a közösségi élet visszaállításáért, létrehozásáért, a környezet védelméért.
Céljuk olyan jövőkép átadása, amely megalapozza az emberek alapellátását saját gazdaságukból vagy közösségi kertekből, megadva ezzel az önálló munkavégzés lehetőségét, javítva az egyének fizikai és mentális egészségi színvonalát.