Méhészeti bemutató üzem Kallósdon

Méhészeti bemutató üzem Kallósdon
Méhészeti bemutató üzem Kallósdon
Méhészeti bemutató üzem Kallósdon

Kallósd, Kossuth Lajos u. 5. szám alatt található ingatlan külső (homlokzati) és részbeni belső felújításával kialakításra került egy méhészeti bemutató és hagyományos kézműves mézkiszerelő üzem.
Az épület pincerészén egy tároló, a földszinten pedig fogadótér, információs tér, mosdó előtér, férfi wc, női wc, mézbemutató terem, előadóterem, méztöltő bemutató üzem, késztermék tároló, alapanyag tároló helyiségek kerültek kialakításra.
A főépület új hornyolt cserépfedést kapott, taréj és élgerinc cseréppel, szellőzőcserép beépítéssel, hófogó szereléssel.
A látogatók részére kiépítésre került 5 db várakozóhely, melyből az egyik mozgáskorlátozottak által is igénybe vehető. A parkolók megközelítéséhez belső közlekedő út került kialakításra. A parkoló és út, kerti szegéllyel határolt térkő burkolattal épült. A burkolatlan felületeken parkosításra, füvesítésre, fák és cserjék telepítésére került sor. A beruházás keretében beszerzésre került 1 db sterilizáló folyóvizes félautomata üvegmosó készülék.

A projekt alapadatai
Projekt címe: 
Méhészeti bemutató és hagyományos kézműves mézkiszerelő üzem létesítése
Pályázó neve: 
Horváth Szabolcs
Támogatás összege (Ft): 
12.078.896 Ft
Projekt összköltsége (Ft): 
20.131.493 Ft
Támogatási arány (%): 
60%
Projekt jellege: 
Infrastrukturális fejlesztés
Megvalósítás helyszíne(i): 
8785 Kallósd Kossuth L.u.5.