Kistermelői húsüzem létesítése
A Zalaszentlászló Szentmihálypuszta területen működő vállalkozás tulajdonosai az elmúlt évek alatt jól működő rendszert hoztak létre. A területen álló épületkomplexum egyikét- egy 36, 875 m2 alapterületű épületet, mely műhelyként funkcionált- újította fel, és alakította át kistermelő húsüzemmé dr. Nagy Judit őstermelő.
A kistermelői húsüzem létesítése elősegíti az őstermelő tulajdonában lévő megközelítőleg 60 húshasznú magyartarka szarvasmarha valamint a több mint 200 darabos mangalica állatállomány egy részének további feldolgozását.
Az átépítés és felújít során megtörtént az épület belső csempézése, az aljat teljes cseréje, valamint az érvényben lévő állat- és élelmiszerügyi szabályok szerint külön tároló, hűtő, feldolgozó és szociális helyiség lett kialakítva.
A pályázat keretében a feldolgozáshoz szükséges gépek és eszközök - húsdaráló, töltőgép, szeletelő gép, vákuumcsomagoló gép, mérlegek, kések, bárdok, hűtő- és fagyasztószekrény - kerültek beszerzésre.
A pályázó a megvalósított projekt infrastrukturális lehetőségeit kihasználva és bemutatva 4 információs napot szervezett a helyi termék előállítás ösztönzése céljából.