Tananyag készítése a Zala Termálvölgye Értékeiről

Tananyag készítése a Zala Termálvölgye Értékeiről
Tananyag készítése a Zala Termálvölgye Értékeiről
Tananyag készítése a Zala Termálvölgye Értékeiről
Tananyag készítése a Zala Termálvölgye Értékeiről
Video: 
See video

A projekt indokoltságát az adta, hogy a térségben élő fiatalok többsége nem ismeri a saját és környező településeinek hagyományait, történetét, valamint épített, és természeti értékeit.
Emiatt a helyi fiatalok identitástudata nem alakul ki olyan mértékben, hogy felnőtt korukra a térséghez való kötődés megmaradjon. Az alacsony fokú identitástudattal élő szülők gyermekei még inkább kevesebb hajlandóságot mutathatnak a közösségi, közéleti szerepvállalásra, a helyben történő letelepedésre.
A projekt legfontosabb célja az volt, hogy a pályázó szervezet a térség általános iskolásai (7. osztály) számára egy speciális pedagógiai módszerekkel elsajátítható tanagyagot hozzon létre.
A projekt nyitórendezvényére 2014. február 24-én, a zalaszentlászlói Faluházban került sor, ezt követően pedig a térség 11 településén (Alsópáhok, Zalacsány, Sármellék, Cserszegtomaj, Türje, Zalabér, Sümegcsehi, Rezi, Kehidakustány, Zalaszentgrót, Hévíz) műhelytalálkozókat szerveztek. A műhelyfoglalkozásokba a helyi oktatási intézmények képviselői mellett, a helyi lakosokat is intenzíven bevonták, ezért ezek a találkozók voltak a tanagyag elkészítésének alapkövei. Az elkészült tananyagot a térség valamennyi 7. osztályos évfolyammal rendelkező oktatási intézménye térítésmentesen megkapta, illetve elektronikus formában bárki számára elérhetővé vált.
A projekt részeként egy általános iskolások részére meghirdetett pályázat is helyet kapott. A fotóalbummal, hanganyaggal, és képzőművészeti alkotással történő pályáztatás során közel 80 db pályamű érkezett.
A legjobb alkotások készítői 2 napos jutalomtáborban vehettek részt a Rezi Laky Demeter Turistaházban.
A projekt záró rendezvényére 2014. szeptember 30-án Zalaszentlászlón került sor, melynek keretében az oktatási segédanyag átadására is sor került.

A projekt alapadatai
Projekt címe: 
Tananyag készítése a Zala Termálvölgye Értékeiről
Pályázó neve: 
Zala Termálvölgye Egyesület
Támogatás összege (Ft): 
4. 881. 380 Ft
Projekt összköltsége (Ft): 
4. 881. 380 Ft
Támogatási arány (%): 
100%
Projektzárás dátuma: 
2014. november 25
Projekt jellege: 
Egyéb nem beruházás jellegű fejlesztés
Megvalósítás helyszíne(i): 
Zalaszentlászló Kossuth Lajos u. 19.
Zalaszentgrót, Dózsa György u. 9.
Kehidakustány, Deák F. u. 11.
Sümegcsehi, Kossuth L. u. 36.
Alsópáhok, Dózsa Gy. u. 4.
Cserszegtomaj, Dr. Bakonyi Károly u. 1.
Rezi, Petőfi Sándor u. 44.
Türje, Szabadság tér. 9.
Zalacsány, Zrínyi Miklós u. 6.
Zalabér, Rákóczi u. 2.
Hévíz, Kossuth Lajos. u. 2.
Sármellék, Dózsa Gy. u. 344.