Vendégváró Látóút

Vendégváró Látóút
Vendégváró Látóút
Vendégváró Látóút
Vendégváró Látóút
Vendégváró Látóút

A „látóút” célja a helyi idegenforgalomhoz kötődő mintaértékű szolgáltatások és tevékenységek bemutatása volt. A programra mindazokat várták, akik saját tevékenységüket és szolgáltatásukat szerették volna magasabb színvonalra emelni, vagy „csupán” a Zala Termálvölgye Egyesület területén található értékek megismerésére fogékonyak.
A Vendégváró Látóúton 30 fő vett részt, hat megvalósítási helyszínen.
Zalaszentgróton a CELODIN Zalai Alapítvány Helyi Termék Házában a térség értékeinek bemutatását célzó előadások hangzottak el, mely után a térség gasztronómiai helyi termékeit lehetett megkóstolni.
Türjén az Árpádkori templom megtekintése színesítette a programot, majd a Vindornyaszőlősi Vidra tanösvény növény és állatvilágával ismerkedtek meg a résztvevők.
A Kisgörbői Pálinkafőzdében tett látogatás során Horváth János a látványfőzde tulajdonosa bemutatta a pálinkafőzdét, valamint tájékoztatta a résztvevőket a helyi gyümölcstermesztés és feldolgozás hagyományairól.
A program további része Zalabérben folytatódott, ahol a Parókia Vendégház tulajdonosa a falusi vendéglátás alakulásáról, a programszolgáltatások bővítésének szükségességéről beszélt. A Vendégváró Látóút a Szent Antal fogadóban zárult, ahol a házigazda és a helyi önkormányzat képviselői a helyi értékek, és helyi termékek fontosságáról, az együttműködési lehetőségekről és saját tapasztalataikról beszéltek.

A projekt alapadatai
Projekt címe: 
Vendégváró Látóút
Pályázó neve: 
Zalakanyar Vendégváró és Kézműves Egyesület
Támogatás összege (Ft): 
250 000 Ft
Projekt összköltsége (Ft): 
280 270 Ft
Támogatási arány (%): 
100%
Projektzárás dátuma: 
2013. december 20
Projekt jellege: 
Rendezvény
Megvalósítás helyszíne(i): 
Zalaszentgrót Szentpéteri u.68
Türje hrsz.1
Vindornyaszőlős hrsz 05/6
Kisgörbő hrsz1/3
Zalabér hrsz 487/10
Zalabér hrsz.499/20