Fecskeház építése Döbröcén

Fecskeház építése Döbröce Község területén
Fecskeház építése Döbröce Község területén
Fecskeház építése Döbröce Község területén

A „Fecskeház” céljára felújított lakóépület állagában leromlott, felújításra szoruló épület volt. Kialakításának elsődleges célja, a felsőfokú végzettségű fiatalok térségben maradásának elősegítése.

A település és a térség fejlődéséhez szükséges megállítani a fiatalok elvándorlását és segíteni letelepedésüket. Ezen célokhoz a fecskeház programban való részvétel nagymértékben hozzájárul. A fiatalok tudásukkal, tapasztalatukkal fel tudják virágoztatni a közösségi életet, részt tudnak venni az ifjúsággal kapcsolatos koncepció kivitelezésében.
A fecskeházba beköltöző fiataloknak a lakhatásért bérleti díjat nem kell fizetni, a rezsi fizetése mellett azonban 20 000 Ft előtakarékosság megfizetésére kötelezettek, amely későbbi boldogulásukat hívatott segíteni.
A beruházás keretében a következő munkálatok kerültek elvégzésre:
Tetőszerkezet cseréje, lépcsőkészítése, falazási munkálatok, kéményrendszer kiépítése, nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetés, talajnedvesség elleni szigetelés, villanyszerelési- és fűtési rendszerek kiépítése.
Összességében 2 szoba, előszoba, fürdő, konyha és kazánház helyiségeket tartalmazó, a fiatalok „életben való elindulását” segítő fecskeház kialakítására került sor.

A projekt alapadatai
Projekt címe: 
Fecskeház építése Döbröce Község területén
Pályázó neve: 
Döbröce Község Önkormányzata
Támogatás összege (Ft): 
7.343.568 Ft
Projekt összköltsége (Ft): 
7.343.568 Ft
Támogatási arány (%): 
100 %
Projektzárás dátuma: 
2013. november 25
Projekt jellege: 
Infrastrukturális fejlesztés
Megvalósítás helyszíne(i): 
8357 Döbröce, Hegyi u. 2.