Első fecskeház Zalaszentgróton

Első fecskeház Zalaszentgróton
Első fecskeház Zalaszentgróton
Első fecskeház Zalaszentgróton

A Zalaszentgrót város hosszú távú fejlesztési koncepciójának alapeleme a fiatalok helyben letelepedésének és megélhetésének elősegítése. Ennek egyik eszköze a piaci feltételeknél jóval előnyösebb lakhatás, amit a fecskeház program – a LEADER program a HACS területén a Fecskeházak kialakítása célterületen keresztül - biztosít.

A 2012-ben megvalósult programban Zalaszentgrót egyik leg frekventáltabb részén, egy funkció nélkül maradt épület DNy-i részében kialakításra került 1 db, közel 60 m2 alapterületű fecskelakás. (Az épület Északi része ad otthont a Zalai Hazatérők Egyesülete által működtetett Fecskeház központnak, ill, az épület DK-i részében további 1 db fecskelakás kialakítását tervezzük.)

A felújítás során teljes épületgépészeti és villamos felújításra került sor, a kialakításra került helyiségek (szoba, nappali-étkező, konyha, fürdő, wc és közlekedők, valamint terasz) burkolatainak cseréje, felújítása, valamint a konyha bútorainak beépítésére került sor.

A program létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, hogy az első „fecskék” kiválasztási eljárására 6 pályázó jelentkezett, közülük került kiválasztásra az első, felsőfokú végzettségű, a városban munkahellyel rendelkező lakó.

A projekt alapadatai
Projekt címe: 
Fecskeház kialakítása Zalaszentgróton
Pályázó neve: 
Zalaszentgrót Város Önkormányzata
Támogatás összege (Ft): 
5 525 195 Ft.
Projekt összköltsége (Ft): 
7 068 419 Ft.
Támogatási arány (%): 
100 %
Projektzárás dátuma: 
2012. december 7
Projekt jellege: 
Infrastrukturális fejlesztés
Megvalósítás helyszíne(i): 
8790 Zalaszentgrót, Batthyány u. 34. – 902 hrsz.