Noé Közösségi Ház rekonstrukciója

Noé Közösségi Ház rekonstrukciója
Noé Közösségi Ház rekonstrukciója
Noé Közösségi Ház rekonstrukciója

A fejlesztés Dötkön valósult meg. Ez a település Zala megye egyik legkisebb községe, amely a szomszédos Pakod községgel alkot körjegyzőséget.
Fejlesztésünk a Dötk, Fő utca 18. alatt található alápincézett lakóingatlanra irányul.
Az 1960-as években emelt épület elöregedett tetőszerkezete, rosszul, előnytelenül kialakított helyiségei teszik indokolttá a változást. A falu képe és a település szerkezete híven tükrözi a régi népi építészet szépségeit, ezért komplett tetőszerkezet-csere valósul meg, olyan fedéssel, amely illeszkedik a térség képéhez. A tetőszerkezet cseréjével egy új, külső, fedett közösségi tér kerül kialakításra, mely vendégfogadásra, a zalai borok, a helyi termelők és a Zalai Borút Egyesület tagjainak bemutatkozására nyújt lehetőséget, valamint fedett pihenőhelyként szolgál a túrázóknak. A közösségi tér megközelíthetőségét egy új, külső lépcső kialakításával tesszük lehetővé. A meglévő lépcső helyén zárt tároló kerül kialakításra, amelyben a pályázó szervezet eszközeit, használati tárgyait tároljuk.
Az eszközölt változtatásokkal kialakul egy komplex turisztikai termék, amely a Dötki Vidékfejlesztési és Ökológiai Tájközpont ökoturisztikai szolgáltatásaival, a pakodhegyi zsúpos pincével, valamint a Bugyborék Vízitúra és Szabadidősport által kialakított 12 km-es túraútvonallal és kemencével és a Zalai Borút Egyesület szőlő géngyűjteményével és boronapincéjével együtt alkot gazdag kínálatot.

A projekt alapadatai
Projekt címe: 
Noé Közösségi Ház rekonstrukciója
Pályázó neve: 
Zalai Borút Egyesület
Támogatás összege (Ft): 
4 736 828 Ft
Projekt összköltsége (Ft): 
4 736 828 Ft
Támogatási arány (%): 
100 %
Projektzárás dátuma: 
2013. november 19
Projekt jellege: 
Infrastrukturális fejlesztés
Megvalósítás helyszíne(i): 
8799 Dötk, Fő u. 18.