"Tőkétől a Pohárig" Szőlőhegyi Futóverseny

"Tőkétől a Pohárig" Szőlőhegyi Futóverseny
"Tőkétől a Pohárig" Szőlőhegyi Futóverseny
"Tőkétől a Pohárig" Szőlőhegyi Futóverseny

A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból.

A rendezvény hozzájárult ahhoz, hogy a környező és más településekről érkezők megismerjék a település és a térség természeti és épített értékeit. A résztvevők ízelítőt kaptak a helyi borok világából és a bemutató előadás folyamán megismerkedhettek a térség helyi termelőivel, illetve a helyi termékekkel, megteremtve annak lehetőségét, hogy lesznek, akik már ismerősként ismételten ellátogatnak a térségbe. A Szent Anna kápolna történetének és a régi kápolnai búcsúk hagyományainak megismertetése révén felhívták a figyelmet a természeti és az épített értékeink megőrzésének fontosságára.

Látóút: Olyan elsősorban nem az érintett település lakosai számára szervezett rendezvény, amely újszerű módszerek alkalmazásával a helyi természeti, épített, kulturális és tradícionális értékek megismerésére, megismertetésére irányul, a résztvevők aktív bevonására épít és alkalmanként több helyszínt érint.

Összességében elmondható, hogy a látóút elérte a célját. A rendezvény a pályázatban előzetesen tervezett program szerint megvalósításra, annak minden programelemét sikeresen teljesítették. A célul kitűzött minimum 50 fő mindegyik helyszínen részt vett.

A projekt alapadatai
Projekt címe: 
"Tőkétől a Pohárig" Szőlőhegyi Futóverseny (gyalogos ás kerékpártúra)
Pályázó neve: 
Összefogás Tekenye Alapítvány
Támogatás összege (Ft): 
250 000 Ft
Projekt összköltsége (Ft): 
250 000 Ft
Támogatási arány (%): 
100%
Projektzárás dátuma: 
2012. szeptember 23
Projekt jellege: 
Rendezvény
Megvalósítás helyszíne(i): 
Tekenye, Mór hegy
Zalaszentgrót, Tóth pince
Huszonya hegy, Szent Anna kápolna
Tekenye, Kultúrház
Tekenye, Nagyrét u. 9.