Rezi Vártúra

Rezi Vártúra
Rezi Vártúra
Rezi Vártúra
Rezi Vártúra

2012. május 12-én Reziben megrendezésre került a 25. Rezi Vártúra, elsősorban a bakancsos turizmus iránt érdeklődő, a rendezvényre célzottan érkező belföldi turisták, valamint helyi és térségi aktív túrázók részére.

Látóút: Olyan elsősorban nem az érintett település lakosai számára szervezett rendezvény, amely újszerű módszerek alkalmazásával a helyi természeti, épített, kulturális és tradicionális értékek megismerésére, megismertetésére irányul, a résztvevők aktív bevonására épít és alkalmanként több helyszínt érint.

A Zala Termálvölgye térségében található Rezi vár turisztikai célú bemutatás ezúttal újszerű megközelítésben történt: a látóút során a történelmi épített örökség bemutatása mellett két új természeti érték célirányos megismertetésére is sor került, ezek a rezi várhoz vezető útvonalon található medvehagyma állomány, illetve a Sikalikja barlang.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén található 4,5 kilométeres túra során a résztvevők az útvonalon elhelyezett ellenőrzőpontok segítségével bővítették a természettel és történelemmel kapcsolatos ismereteiket.

A projekt alapadatai
Projekt címe: 
Rezi Vártúra
Pályázó neve: 
Rezi Község Önkormányzata
Támogatás összege (Ft): 
120 000 Ft
Projekt összköltsége (Ft): 
152 400 Ft
Támogatási arány (%): 
100%
Projektzárás dátuma: 
2013. május 24
Projekt jellege: 
Rendezvény
Megvalósítás helyszíne(i): 
Rezi vár és környéke