Lovasrendezvények a Zala völgyében

Gyülekeznek a versenyzők
A díjugrató verseny
A fogathajtó verseny
Spanyol lovasbemutató
Íjászok a közönség soraiból
Íjászbemutató résztvevői
Sajtkóstoltatás
Nézőközönség

A „Lovasrendezvények a Zala völgyében” rendezvénysorozat 3 településen – Szentgyörgyvár, Hévíz, Zalaszentlászló – 2011. június 23. – 2011. augusztus 13. között került megrendezésre. A rendezvénysorozat célja a Zala Termálvölgye Akciócsoport területén már eddig is szervezett lovasrendezvények összekapcsolása, térségi együttműködések erősítésével az idegenforgalmi és turisztikai kínálatok bővítése.

A „Lovasrendezvények a Zala völgyében” első rendezvénye Szentgyörgyváron (2011. július 23-24.) volt, a szabadidőparkban. Kétnapos rendezvény 1. napján díjugrató verseny, 2. napján fogathajtó verseny került megszervezésre. Mindkét napon lehetőség volt a helyi termelők bemutatkozására. A lovasrendezvények után kulturális bemutatókat tartottunk, melyen a Kis-Balaton néptáncegyüttes, az alsópáhoki Népdalkör, zalaapáti néptáncosok és nóta énekesek, a Kehidámák léptek fel. Szombaton Kaczor Feri műsorát is megtekinthették az érdeklődők. Az estet utcabál zárta hajnalig tartó szórakozással.

A „Lovasrendezvények a Zala völgyében” második rendezvénye Hévízen (2011. július 29-30-31.) volt. A program a gyenesdiási huszárok hírverésével kezdődött, péntek délután Hévíz utcáit járva hirdették a programot, betértek a szállodákhoz, a turisták által leginkább látogatott helyekre.
Szombaton 8.30 a megnyitóval kezdődtek a programok, majd utána különböző kategóriák díjlovas versenyeit láthatták az érdeklődők, közben díjlovas és csíkos bemutatók színesítették a programot. Vasárnap a díjugrató verseny különböző kategóriáinak versenyeire került sor. Közben csikósbemutató, huszárfelvonulás, díszszemle és csatajelenet tette látványosabbá a programot. Nagy várakozás előzte meg a Hévízi Derbi terep és díjugrató kombinált versenyt, melyet már szintén hosszú évek óta szerveznek Hévízen.

A „Lovasrendezvények a Zala völgyében” harmadik rendezvénye Zalaszentlászlón (2011. augusztus 13.) került megrendezésre, II. Vadvirág Díjugrató Verseny címen. Kézműves kirakodóvásár volt a helyszínen, a megnyitó után különböző kategóriák díjugrató versenyei zajlottak a helyszínen. Közben zalai lovasok csikósbemutatója színesítette a programot. A rendezvény zárásaként bált tartottak.

Mindhárom rendezvény plakátjai, szórólapjai, információs anyagai is pályázati forrásból készültek.

A rendezvényekre több százan látogattak ki, ahol nem csak a helyi lakosság vett részt, hanem a kistérségből, régióból is jelentős számmal érkeztek, hiszen a versenyek szereplői a dunántúli régió több megyéjéből képviseltették magukat. A rendezvények önkormányzatok, civil szervezetek, a helyi vállalkozók támogatásával valósultak meg.

A projekt alapadatai
Projekt címe: 
Lovasrendezvények a Zala völgyében
Pályázó neve: 
Szentgyörgyvárért Egyesület
Támogatás összege (Ft): 
3474499
Projekt összköltsége (Ft): 
3474499
Támogatási arány (%): 
100
Projektzárás dátuma: 
2011. augusztus 13
Projekt jellege: 
Rendezvény
Megvalósítás helyszíne(i): 
8393 Szentgyörgyvár, Sportpálya
8380 Hévíz, Hévízi Tófürdő 934/3 hrsz.
8788 Zalaszentlászló, Vadvirág Étterem mellett