A pályázatok beadva, de hosszabbítás várható

A pályázatok beadva, de hosszabbítás várható

A Zala Termálvölgye LEADER akciócsoport területén szinte minden potenciális pályázónak sikerült benyújtania LEADER pályázatát a 2011. november 15-ei határidőig.

A Hévíz és Zalaszentgrót térségi LEADER pályázók szerencsésebbek voltak az ország más részeinek pályázóinál, ugyanis 1-2 kivételtől eltekintve mindenkinek sikerült rögzítenie pályázatát az e célra kialakított elektronikus felületen.

A november 15-ei határidőig a Zala Termálvölgye térségben az 55 támogató okirattal rendelkező projekt közel kétharmada került beadásra. Az összetett feltételrendszer és elektronikus beadás miatt jelenleg a LEADER Magyarország egyik legbonyolultabb pályázati rendszere. Ezt figyelembe véve az eddig beküldött 34 db pályázathoz kapcsolódó 144 millió forint támogatási igény jelentősnek mondható.

A LEADER pályázatokat szeptember 30. és november 15. között kizárólag elektronikusan lehetett benyújtani. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elektronikus rendszere ugyanakkor az utolsó 24 órában túlterhelés miatt teljesen lelassult, így sokan egyáltalán vagy csak részben tudták rögzíteni pályázatukat. A problémát észlelve a program Irányító Hatósága 2011. november 29. és december 5.-e (18.00 óráig) között várhatóan ismét megnyitja az e-LEADER felületet. Ebben az időszakban újból lehet a pályázatokat szerkeszteni és beküldeni.

Sajnos a hosszabbítás miatt a már beadott, véglegesnek szánt pályázatoknak is várakozniuk kell az ügyintézésre. Ez azt jelenti, hogy korábban a támogatási döntések kipostázására megjósolt 2012. májusi időpont is csúszhat.

Forrás: Zala Termálvölgye Egyesület
Közzététel: 2011. november 24.