LEADER pályáztatás hírei (2011)

Tisztelt Érdeklődő!

Az alábbi oldalon a Zala Termálvölgye LEADER Helyi Akciócsoport 2011-es LEADER pályáztatásának aktualitásai, tudnivalói, háttéranyagai olvashatóak.
További információért keresse fel az Egyesület munkatársait!
A tartalomból (a címre kattintva a kurzor az adott témához ugrik):Beadás november 29. és december 5. (18.00 óráig) között! (2011.11.24.)

Kedves LEADER pályázónk!
A Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján megjelent tájékoztatás szerint 2011. november 29. és december 5. (18.00 óráig) között lehet majd módosítani, ismét beadni a LEADER pályázatokat.
Tehát várhatóan november 29-én kedden nyílik meg ismét az e-LEADER felület az MVH honlapján.
Ezen időszak alatt minden funkció élni fog az elektronikus felületen:

 • aki már beadta 2011. november 15-éig pályázatát, az módosíthatja, ismét beadhatja,
 • aki belekezdett, de nem tudta beadni pályázatát folytathatja,
 • aki még nem kezdte meg pályázata rögzítését ő is megkezdheti a feltöltést.

Aki már korábban beadta pályázatát, most lehetősége nyílik arra, hogy ellenőrizze, kiegészítse, javítsa a pályázati dokumentumokat.
Ha módosít, ne feledje! A pályázati kiírásban több dokumentum esetében csak a 30 napnál nem régebbi kiállítású fogadható el (pl. bírósági kivonat, tulajdoni lap). Ezeknél az (újbóli) beadás időpontja lesz a viszonyítási alap!
Tanácsadásért, információért keresse munkatársainkat!
Üdvözlettel: Zala Termálvölgye LEADER HACS munkaszervezete
Lap tetejére


Határidő hosszabbítás hamarosan (2011.11.16.)

Kedves LEADER pályázónk!
2011. november 15-ével lezárult a LEADER pályázatok elektronikus beadásának lehetősége.
Az utolsó napon, sajnos annyira lelassult az elektronikus rendszer, hogy (országos szinten is) sok pályázó végül nem tudta véglegesíteni pályázatát.
A problémát tudomásul véve az ÚMVP Irányító Hatóság vezetője a mai napon az alábbi közleményt tette közzé:
AZ ÚMVP IRÁNYÍTÓ HATÓSÁGÁNAK 124/2011 (XI. 16.) KÖZLEMÉNYE A LEADER pályázat benyújtási határidő újbóli megnyitásáról
Tehát a közeljövőben ismét lehetővé teszik a LEADER benyújtást.
A részletekről, pontos feltételekről hamarosan küldünk tájékoztatást.
Gratulálunk mindenkinek, akinek a körülmények ellenére sikerült beadnia pályázatát.
Reméljük, hogy az újból megnyíló 7 napos időszakban minden folyamatban lévő pályázatfeltöltés le tud zárulni!
Üdvözlettel: Zala Termálvölgye LEADER HACS munkaszervezete
Lap tetejére


Tájékoztató fórum 8-án a megvalósításról (2011.11.04.)

A 2011. évi LEADER pályázatok beadási határideje 2011. november 15.
Kedves leendő LEADER nyertesünk!
Amennyiben Önt már a pályázatbeadási szakaszban érdekli, hogy mi vár Önre a megvalósítási szakaszban, javasoljuk, hogy vegyen részt nyertes pályázóknak szánt tájékoztató fórumunkon 2011. november 8-án, kedden 10.00 órakor az alsópáhoki Művelődési Házban.

A fórum részletes meghívóját megtekintheti honlapunkon.
A fórumon a zalaegerszegi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szakemberei tartanak tájékoztatást a következő témákban:

 • Kifizetési kérelmek benyújtásának feltételei
 • Közbeszerzés általános kérdései
 • Tudnivalók a helyszíni ellenőrzésről

A fórumon elhangzó információk egyértelműen fontosak és nélkülözhetetlenek az Ön által tervezett LEADER projekt majdani megvalósításának végiggondolásához.
Lap tetejére


Meghosszabbították a beadási határidőt november 15-re! (2011.10.21.)

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 119/2011 (X. 21.) számú Közleménye értelmében a LEADER pályázatok benyújtási időszaka meghosszabbításra kerül. Az ügyfeleknek a korábbi 2011. november 2-ai határidő helyett november 15-ig van lehetőségük LEADER pályázatuk ügyfélkapus beküldésére.
Ennek ellenére javasoljuk, hogy ne hagyják pályázatuk véglegesítését az utolsó napokra! A bonyolult pályázati feltételrendszer, az elektronikus beadási felület miatt - a tapasztalatok szerint - bármelyik szakaszban felmerülhetnek váratlan problémák. Vannak olyan kérdések, amelyre még az MVH illetékes munkatársai sem tudnak rögtön válaszolni. Az ilyen kérdések megválaszolása akár több napba is telhet a közreműködő szervezet részéről.
Felmerülő kérdéseivel keresse Egyesületünk munkatársait! Személyes tanácsadásra is van lehetőség, ugyanakkor a torlódások elkerülése érdekében a személyes találkozó időpontját kérjük előzetesen egyeztesse munkatársainkkal az alábbi elérhetőségeken: 83/361-305, info@zalatermalvolgye.hu
Lap tetejére


Felkészítő fórumok előadásanyagai (2011.10.12.)

A Zala Termálvölgye Egyesület által a LEADER pályázók számára szervezett felkészítő fórumok előadásanyagai itt tekinthetőek meg:

 • A közösségi célú fejlesztés jogcímű pályázatok elkészítésének teendői, az elektronikus beadás menete - .ppt formátumban - .pdf formátumban (2011.10.12., "közösségi célú fejlesztés" jogcím tréning)
 • A közösségi célú fejlesztés jogcímű LEADER pályázatok pályázati feltételei - .ppt formátumban - .pdf formátumban (2011.10.12., "közösségi célú fejlesztés" jogcím tréning)
 • A vállalkozási alapú fejlesztés jogcímű pályázatok elkészítésének teendői, az elektronikus beadás menete - .ppt formátumban - .pdf formátumban (2011.10.11., "vállalkozási alapú fejlesztés" jogcím tréning)
 • A vállalkozási alapú fejlesztés jogcímű LEADER pályázatok pályázati feltételei - .ppt formátumban - .pdf formátumban (2011.10.11., "vállalkozási alapú fejlesztés" jogcím tréning)
 • A rendezvény jogcímű pályázatok elkészítésének teendői, az elektronikus beadás menete - .ppt formátumban - .pdf formátumban (2011.10.06., "rendezvény" jogcím tréning)
 • A rendezvény jogcímű LEADER pályázatok pályázati feltételei - .ppt formátumban - .pdf formátumban (2011.10.06., "rendezvény" jogcím tréning)
 • Tájékoztató az elektronikus beadásra szóló meghatalmazás menetéről - .pdf formátumban (2011.10.06., "rendezvény" jogcím tréning)

Lap tetejére


Felkészítő fórumok időpontjai LEADER pályázóknak (2011.10.03.)

A Zala Termálvölgye Egyesület felkészítő fórumokat szervez a projekt adatlap beadási szakaszt sikeresen teljesítő LEADER pályázók számára. Az Egyesület ezzel kíván hozzájárulni a jó minőségű, sikeres LEADER pályázatok elkészítéséhez a 2011. november 2-ai pályázatbeadási határidőig.

 1. Felkészítő fórum - LEADER "rendezvény" jogcím pályázóinak - 2011. október 6., csütörtök, 13.00 óra - Zalaszentgrót - Részletes meghívó - (9. Látóutak támogatása, 10. Szakmai rendezvények támogatása)
 2. Felkészítő fórum - LEADER "vállalkozási alapú fejlesztés" jogcím pályázóinak - 2011. október 11., kedd, 8.00 óra - Zalaszentgrót - Részletes meghívó - (1-2. Helyi termék előállításhoz, értékesítéshez kapcsolódó nagyprojektek és kisprojektek támogatása, 4. Hagyományos gyümölcsösök kialakításának ösztönzése)
 3. Felkészítő fórum - LEADER "közösségi célú fejlesztés" jogcím pályázóinak - 2011. október 12., szerda, 9.00 óra - Zalaszentgrót - Részletes meghívó - (5. Fecskeházak kialakítása, 6. Fecskeház központ és ifjúsági centrum létrehozása, 7. Turisztikai információs pontok kialakítása és fejlesztése, 8. Rendezvények infrastrukturális feltételeinek és eszközhátterének fejlesztése)

Sajnos a pályázat beadás elég összetett folyamat. Vegyen részt fórumainkon, hogy segíteni tudjunk!
Lap tetejére


Pályázatbeadáshoz olvassa el az MVH közleményt! (2011.10.03.)

A pályázat elkészítéséhez kapcsolódó tudnivalók és csatolandó mellékletek listája a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által készített 149/2011. (IX.20.) MVH közleményben olvashatóak.
Link: http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk...
A közlemény mellékleteként letölthető többek között:

 • Üzleti terv formanyomtatvány
 • Üzleti terv kitöltési útmutató
 • Működtetési és fenntarthatósági terv formanyomtatvány
 • Működtetési és fenntarthatósági terv kitöltési formanyomtatvány
 • Közzétételi kérelem formanyomtatvány
 • Kitöltési útmutató elektronikus felülethez
 • Segédlet Elektronikus felület használatához

Lap tetejére


Segédlet a LEADER pályázatok elektronikus beadásához (2011.09.30.)

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy az EMVA IV. tengely LEADER pályázatok benyújtására 2011. szeptember 30 - 2011. november 15. között van lehetőség.
A pályázatokat kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, melyhez a kapcsolódó webes felület 2011. szeptember 30-án 8.00 órakor megnyílt.
A pályázatok elkészítéséhez technikai segítséget nyújt a Segédlet a LEADER pályázatok elektronikus beadásához című dokumentum.
Sikeres pályázást kívánunk a Zala Termálvölgye LEADER HACS területéről pályázóknak!
Az MVH-tól kapott tájékoztatás (2011.09.30. 12:38) alapján az e-Leader benyújtó felületen jelenleg már lehet a pályázathoz mellékletet csatolni!
A benyújtást követően viszont még nem lehet a pályázatot módosítani. A hiba elhárítása folyamatban van. Ha valaki új pályázatot indított és az előzőt sem adta be, akkor hiba jelentkezik, hogy már van kérelme, ekkor az egyiknek el kell rontani a célterület azonosítóját és elmenteni. Ekkor a másik beadhatóvá válik.

Lap tetejére


Projekt adatlapját küldje be előzetes átnézésre (2011.09.22.)

A LEADER pályázatbeadás előfeltétele a Helyi Bíráló Bizottság (HBB) előzetes támogatása. A HBB támogatás igényléséhez juttassa el a hiánytalanul kitöltött projekt adatlapot a Zala Termálvölgye Egyesület irodájába 2011. szeptember 29-ig!
A hiányos adatlapokat később már nincs lehetőség javítani, ezért javasoljuk, hogy legkésőbb szeptember 26-ig (hétfőig) juttassák el kitöltött projekt adatlapjukat elektronikusan az info@zalatermalvolgye.hu e-mail címre előzetes átnézésre. Munkatársaink csak az időben megérkezett adatlapok esetében tudják garantálni (a torlódások miatt) az érdemi átnézést és megtenni észrevételeiket az anyag javítására vonatkozóan.
Lap tetejére


Október 5-én lesz az utolsó HBB ülés (2011.09.22.)

A Zala Termálvölgye Egyesület Helyi Bíráló Bizottsága (HBB) utolsó ülésére 2011. október 5-én, szombaton 9.00-kor kerül sor Zalaszentgróton (LEADER Ház, Dózsa Gy. u. 9., tetőtér). Az ülésen a szeptember 29-ig hiánytalanul(!) beérkezett projekt javaslatok kerülnek megvizsgálásra.
Az ülés napirendje:
1. Döntés a beérkezett projekt adatlapokról
2. Egyebek
Az ülés nyilvános. A HBB a Vidékfejlesztési Minisztérium által megalkotott eljárásrend alapján látja el feladatait. A projekt javaslatok beadásának menete alább olvasható.
Lap tetejére


Pályázni csak ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton lehet! (2011.09.15.)

A 2011-es LEADER pályázati kiírás 10 féle célterületére pályázni szándékozó ügyfelek kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül fogják tudni beadni pályázatukat a 2011. szeptember 30. és november 15. közötti benyújtási időszakban. Tehát a korábbi évektől eltérően ezúttal nincs lehetőség papír alapú, postai benyújtásra.
A LEADER pályázat elektronikus beadására 2 módon kerülhet sor:

 1. Amennyiben a pályázó természetes személy és rendelkezik ügyfélkapuval és MVH regisztrációs számmal, akkor saját maga is benyújthatja az MVH által erre a célre létrehozott elektronikus felületen a pályázatát.
 2. Amennyiben a pályázó természetes személy, vagy cég, szervezet, akiknek nincs ügyfélkapus hozzáférése, akkor másik, ügyfélkapuval és MVH regisztrációs számmal rendelkező természetes személyt vehet igénybe a pályázat benyújtására, olyképpen, hogy neki meghatalmazást ad.

Mindezek alapján tehát kiemelten felhívnánk a figyelmét néhány dologra:

 • Csak MVH regisztrációs számmal rendelkező ügyfél tud pályázatot benyújtani.
 • Aki nem rendelkezik regisztrációs számmal, az az ügyfélkapun be tud ugyan lépni, de a kérelem beadáshoz nem tud hozzáférni, ezért az ügyfeleknek G0001-11-1 regisztrációs adatlapon előbb regisztráltatni kell magukat.
 • A regisztrációval kapcsolatos minden tudnivaló elérhető az alábbi linken:
  http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/ugyfelnyilvantartas
 • A határidő rövid! A meghatalmazás előfeltétele a pályázó sikeres MVH ügyfélregisztrációja, jelszóigénylése (ez szintén sok időt vehet igénybe!).

A Zala Termálvölgye Egyesület munkaszervezete minden ügyfélkapus feltöltéssel kapcsolatos kérdésre szívesen ad választ, az érdeklődők személyes konzultáción is részt vehetnek a pályázatok feltöltésével kapcsolatos kérdéseikkel az akciócsoport irodájában.
Lap tetejére


Tájékoztató anyagok és fórum helyi termék ill. élelmiszer előállítóknak (2011.09.12.)

Ön tudja, hogy az élelmiszer előállításhoz kapcsolódóan milyen minimális körülményeket kell biztosítania és milyen egyéb előírásokat kell betartania? Tisztában van azzal, hogy terméke kereskedelmi forgalomba hozatalára milyen jogszabályok vonatkoznak? Ismeri Ön az új kistermelői rendelet nyújtotta lehetőségeket?
A most megnyílt LEADER kiírás keretében is csak akkor tud eredményesen pályázni és beruházásához vissza nem térítendő támogatást szerezni, ha tervezett tevékenysége a pályázati felhívás feltételein túl a vonatkozó egyéb szabályozásoknak is megfelel!
A szabályozások megismerése érdekében vegyen részt tájékoztató fórumunkon és olvassa el letölthető segédanyagainkat!
Fórum címe: "Helyi termék ill. élelmiszer előállításhoz kapcsolódó előírások, jogszabályok gyakorlatban történő alkalmazása"
Előadó: dr. Fúró Tamás, Zala Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese, főállatorvos
Fórum időpontja: 2011. szeptember 16. péntek, 17.00 óra
Fórum helyszíne: Civil Turisztikai Centrum tetőtere, 8790 Zalaszentgrót, Bocskai u. 1. (Romtorony mellett)
Az előadást követően lehetőség nyílik a felmerült gyakorlati kérdések megválaszolására is.
Helyi termék előállításhoz kapcsolódó letölthető útmutatók, segédanyagok:

Lap tetejére


Kitöltési útmutató a projekt adatlaphoz (2011.09.01.)

A projekt adatlapok beérkezésének végső határideje 2011. szeptember 29. (Látóutak támogatása célterület esetében 2011. szeptember 5.!).
Mivel a megadott határidőig a pályázóknak hiánytalanul (elektronikusan) kitöltve, cégszerűen aláírva kell behozniuk az Egyesület irodájába (LEADER Ház, tetőtér, Zalaszentgrót, Dózsa Gy. u. 9.) a projekt adatlapot, a megfelelő kitöltés elősegítése érdekében Egyesületünk az alábbi útmutató anyagot állította össze.
A "Kitöltési útmutató a projekt adatlaphoz" dokumentum letölthető [innen].
Lap tetejére


Szeptember 10-én lesz a 2. HBB ülés (2011.08.31.)

A Zala Termálvölgye Egyesület Helyi Bíráló Bizottsága (HBB) második ülésére 2011. szeptember 10-én, szombaton 9.00-kor kerül sor Zalaszentgróton (LEADER Ház, Dózsa Gy. u. 9., tetőtér). Az ülésen a szeptember 5-ig hiánytalanul(!) beérkezett projekt javaslatok kerülnek megvizsgálásra.
Az ülés napirendje:
1. Döntés a beérkezett projekt adatlapokról
2. Egyebek
Az ülés nyilvános. A HBB a Vidékfejlesztési Minisztérium által megalkotott eljárásrend alapján látja el feladatait. A projekt javaslatok beadásának menete alább olvasható.
Lap tetejére


Az első fórum előadásanyaga (2011.08.23.)

A Zala Termálvölgye Egyesület megtartotta első pályázati tájékoztató fórumát 2011. augusztus 23-án Zalaszentgróton.
Az előadás anyaga letölthető [innen].
Továbbá letölthető egy fiktív látóutas fejlesztési elképzelésre vonatkozóan kitöltött projekt adatlap MINTA is [innen].
Lap tetejére


LEADER pályázati tájékoztató fórumok időpontjai (2011.08.18.)

A Zala Termálvölgye Egyesület potenciális pályázóknak (civil szervezetek, vállalkozások, önkormányzatok stb.) szóló tájékoztató fórumai a következő időpontokban és helyszíneken kerülnek megszervezésre:

 1. LEADER pályázati tájékoztató fórum - 2011. augusztus 23. kedd 13.00 óra, Zalaszentgrót, Kiskastély kiállítóterme (Zala utca 3.) - Részletes meghívó
 2. LEADER pályázati tájékoztató fórum - 2011. szeptember 6. kedd 16.00 óra, Zalaszentgrót, Tömegszervezetek Székháza nagyterme (Dózsa Gy. u. 9.) - Részletes meghívó
 3. LEADER pályázati tájékoztató fórum - 2011. szeptember 7. szerda 17.00 óra, Felsőpáhok, Művelődési ház (Szent I. u. 74.) - Részletes meghívó

Kérjük, hogy a sikeres pályázatbeadás érdekében vegyen részt fórumainkon!
Lap tetejére


Lezajlott az első HBB ülés (2011.08.18.)

A Zala Termálvölgye Egyesület Helyi Bíráló Bizottsága (HBB) első ülésére 2011. augusztus 18-án, csütörtökön 13.30-kor került sor Zalaszentgróton. Az ülésig nem érkeztek be projekt adatlapok, így a HBB-nek egyenlőre nem kellett támogató okiratot kiállítania.
A HBB soron következő ülésére 2011. szeptember 10-én pénteken 9.00 órakor kerül sor Zalaszentgróton.
Lap tetejére


HBB ülés lesz augusztus 18-án (2011.08.08.)

A Zala Termálvölgye Egyesület Helyi Bíráló Bizottsága (HBB) következő ülésére 2011. augusztus 18-án, csütörtökön 13.30-kor kerül sor Zalaszentgróton (LEADER Ház, Dózsa Gy. u. 9., tetőtér).
Az ülésen az augusztus 12-ig beérkezett projekt javaslatok kerülnek megvizsgálásra.
Az ülés napirendje:
1. Döntés a beérkezett projekt adatlapokról
2. Egyebek
Az ülés nyilvános. A HBB a Vidékfejlesztési Minisztérium által megalkotott eljárásrend alapján látja el feladatait. A projekt javaslatok beadásának menete alább olvasható.
Lap tetejére


LEADER projekt javaslat beadásának menete (2011.08.08.)

Amennyiben 2011-ben pályázatot szeretne benyújtani a Zala Termálvölgye Egyesület 10 féle LEADER fejlesztési célterületének valamelyikére, a következő teendői vannak:

 1. Válassza ki azt a célterületet, amelyre pályázatot kíván benyújtani!
 2. Ismerje meg a támogatás feltételeit! Azaz a HACS célterület adatlapokat, a LEADER jogcímrendeletet, a LEADER pályázati felhívást, a végrehajtási rendeletet és a vidékfejlesztési támogatásokról szóló törvényt.
 3. Amennyiben nehezen igazodik ki a szabályok, elvárások között, kérje Egyesületünk munkatársainak segítségét!
 4. Ha fejlesztési elképzelése illeszkedik a támogatási feltételekhez, töltse ki a projekt adatlap formanyomtatványt a LEADER kritérium lista és a kitöltési útmutató segítségével és juttassa el a Helyi Bíráló Bizottsághoz, a vonatkozó eljárásrend szerint!
 5. Azt javasoljuk, hogy kitöltött projekt adatlapját személyesen hozza be Egyesületünk zalaszentgróti irodájába!
 6. A projekt adatlapok már beadhatóak. Az adatlapok beadásának végső határideje a "Látóutak támogatása" célterület esetében 2011. szeptember 5., a többi kilenc célterület esetében 2011. szeptember 29.!
 7. A beérkezett projekt javaslatokat a HBB 3 ülésen vizsgálja és dönt támogatásukról. Tervezett HBB ülés időpontok: 2011. augusztus 18., 2011. szeptember 10., 2011. október 5.
 8. LEADER pályázatot beadni csak a HBB támogató döntését igazoló okirat birtokában lehetséges!
 9. Amennyiben rendelkezik a támogató HBB okirattal, készítse el pályázatát a vonatkozó MVH közlemény (várhatóan szeptember végén jelenik meg) segítségével és nyújtsa be pályázatát ügyfélkapun keresztül!
 10. A LEADER pályázatok beadásának időszaka: 2011. szeptember 30. - 2011. november 15.

A részletes tudnivalók a Dokumentumtár letölthető anyagaiban olvashatóak.
További információért, tanácsért keresse fel munkatársainkat!
Lap tetejére


Felállításra került a Helyi Bíráló Bizottság (2011.08.08.)

A Zala Termálvölgye Egyesület 2011. augusztus 8-án lezajlott elnökségi ülésén kijelölte a Helyi Bíráló Bizottság (HBB) rendes és pót tagjait, valamint megválasztotta a Bizottság elnökét és alelnökét.
A Helyi Bíráló Bizottság tagsága:

 1. Guitprechtné Molnár Erzsébet, HBB elnöke
 2. Czigány Sándor, HBB alelnöke
 3. Horváth János, HBB tag
 4. Németh Attila, HBB tag
 5. Szőkéné Hajduk Andrea, HBB tag
 6. Tafota Istvánné, HBB tag
 7. Horváth Tibor, HBB póttag
 8. Hosszú Zsuzsanna, HBB póttag

A Helyi Bíráló Bizottság a LEADER HACS jogi személyiségű szervezetének választott testülete, amely az ÚVMP IV. tengelye kapcsán benyújtott projektjavaslatokat megvizsgálja és dönt a benyújtott projekt javaslatok HVS-hez való illeszkedésének megfelelőségéről.
A HBB kizárólagos feladata a LEADER HACS által kidolgozott HVS, azaz a LEADER HACS által megfogalmazott LEADER kritériumrendszerhez való illeszkedés vizsgálata és ennek kapcsán a projekt javaslatok támogatás vagy elutasítása.
A HBB a Vidékfejlesztési Minisztérium által megalkotott eljárásrend alapján látja el feladatait.
Lap tetejére


A Zala Termálvölgye pályázható LEADER célterületei (2011.08.05.)

 1. Helyi termék előállításhoz, értékesítéshez kapcsolódó nagyprojektek támogatása
 2. Helyi termék előállításhoz, értékesítéséhez kapcsolódó kisprojektek támogatása
 3. Helyi termékek piacra jutásának ösztönzése
 4. Hagyományos gyümölcsösök kialakításának ösztönzése
 5. Fecskeházak kialakítása
 6. Fecskeház központ és ifjúsági centrum létrehozása
 7. Turisztikai információs pontok kialakítása és fejlesztése
 8. Rendezvények infrastrukturális feltételeinek és eszközhátterének fejlesztése
 9. Látóutak támogatása
 10. Szakmai rendezvények támogatása

Lap tetejére


DOKUMENTUMTÁR

Lap tetejére


Megjelent a LEADER rendelet és a pályázati felhívás (2011.08.04.)

A Zala Termálvölgye Helyi Akciócsoport 2011. első félévében lezajlott Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata kapcsán meghatározott térségi fejlesztési célok végre pályázhatóvá váltak. A Vidékfejlesztési Minisztérium közzétette a pályáztatás keretszabályait tartalmazó LEADER rendeletet, a LEADER pályázati felhívást és a Helyi Bíráló Bizottságok (HBB) eljárásrendjét.
Lap tetejére